top of page

De winkel... ze zijn begonnen !!!

Whoop whoop whoop.... ze zijn begonnen !!!!


Enfin, first things first...

Welkom terug aan alle lezers na een welverdiende vakantie. Ondertussen is het gewone leven alweer zijn gangetje aan het gaan.

Wijzelf hebben het een paar dagen rustiger aan gedaan (lees : de dagen van rond de 40° C) en kijken uit naar de opening van onze winkel.


Wachten duurt altijd lang... een half jaar worden een paar maanden, een paar weken, tot je plots een telefoontje krijgt van de aannemer : "He Marleen, we staan iets voor op ons schema, kunnen we al bij jullie starten" TUURLIJK !!!! was mijn antwoord.

En zo begon ons verhaal van de verbouwingen.


Na het snoeien van ons oerwoud een aantal maanden geleden, was er nog een boomstronk die moest worden uitgegraven. Daarmee begonnen ze, samen met het graven van een fundering om de gevelsteen op te zetten aan de kant van de tuin.


(lees verder onder de foto's)
Echt fasinerend om mensen bezig te zien in hun job. 

De nieuwsgierigheid in me werd (uiteraard) weer aangewakkerd... met de belofte om regelmatig foto's van de werken te maken zodat we een mooi verhaal krijgen om achteraf nog eens te bekijken.


Na het graven van de fundering moest deze natuurlijk ook worden opgevuld met beton. Geen probleem voor de mannen, we zullen dat varkentje snel eens wassen.


(lees verder onder de foto) 
Ook de 3 musketiers (lees broers) van Van Haevere Projects kwamen snel om de voorbereidende werken te doen om de airco/verwarming te voorzien in de winkel en in onze leefkeuken.

Plots stond er een man op mijn kast een gat te boren naar de winkel... LOL

Maar geef toe, er zijn ergere dingen in het leven. 


(lees verder onder de foto) 
De bestaande vloer van de garage was ook een beetje verouderd en serieus voorbijgestreefd, dus die ging er ook uit om plaats te maken voor gepolierde beton...


Echt nieuwsgierig naar het eindresultaat daarvan... Want dat is het natuurlijk altijd... je maakt een beslissing, kan je het een beetje voorstellen, maar in detail... das nog iets anders... heel spannend allemaal.


(lees verder onder de foto) 
Na het uitbreken van de vloer beginnen ze aan de isolatie en gevelsteen aan de achterkant van de winkel.

Voor de winkel heel belangrijk zodat we in de winter niet uit ons broek bibberen en in de zomer niet uit ons broek zwemmen van het zweet... LOL


Een groot verschil tussen het geel/groen geschilderde oude deel en de mooie gevelsteen die ertegen wordt gezet. 

Uiteraard kozen we voor dezelfde gevelsteen dan waarin het achterste gedeelte van ons huis is gezet. En ook al is het dezelfde steen, de ene al een 13 jaar oud en deze nieuw, er is een kleurverschil... maar das niet erg... het is mooi, dus goed. 


(Lees verder onder de foto)
Vervolgens kwam de electricien alle leidingen leggen...

Genoeg stopcontacten internet in de winkel en de kabel doortrekken naar de plaats waar de TV komt... 

Een serieus werkje dus.


(Lees verder onder de foto's)
Uiteraard horen er ook deuren en een etalage in een winkel. Die waren vervolgens aan de beurt. Geef toe, een serieus ander zicht dan de garagepoort.

Nu is het officieel geen garage meer, maar een winkel.

whoop whoop whoop...

Ik blij kindje !!!


(Lees verder onder de foto's)
De dakrand wordt netjes afgewerkt dat er geen water tussen de isolatie en muur kan, de kant van de buren netjes afgewerkt, en daarna is het de beurt aan de bezetter.

Eerst wordt het bezetsel op de muur gespoten met een machine, om dan daarna aan te strijken en heel egaal te maken.

De winkel lijkt ineens een pak groter dan daarvoor.


(Lees verder onder de foto's)
Het voegen van de gevelsteen gebeurde door een gezin... ma, pa en zoon.

Het was echt te zien hoe die op elkaar waren ingespeeld, want het voegen ging als een sneltrein.


(lees verder onder de foto's)
We zitten momenteel in de laatste rechte lijn naar de opening.

Dinsdag 15/10 komen ze de vloer gieten, nog een serieus werkje, de week erna hopen we te verven (na kleuradvies van Colora) en die week worden ook de meubels geleverd.


Als dat allemaal klaar is, kan de apparatuur worden geleverd, en kunnen we aan de slag. Eerst alles een beetje leren kennen en gewoon worden, alles installeren, inrichten en op 16 en 17 november is het zover...

De officiële opening !!!

Wij kijken er al naar uit om jullie allen te mogen verwelkomen.


Tot dan !

Groeten,

Marleen en Luc.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page