top of page

European photographer(s)


We hebben vorige week afgesloten met een klein vreugdedansje...  Vrijdag tijdens de lunch, kregen we het heugelijke nieuws dat zowel Luc als ikzelf (Marleen dus) zijn geslaagd voor ons EP certificaat.


We mogen onszelf nu officieel European Photographer noemen.


Maar wat wil dat eigenlijk zeggen ??? Wel EP is een soort van kwaliteitslabel, als je dit haalt, bewijs je dat je geen doorsnee hobbyfotograaf bent, maar een professional die een bepaalde kwaliteit haalt en nastreeft.


Hoe gaat dit in zijn werk ? Je kiest een reeks van 12 foto's die je werk/niveau representeren.  In ons geval zijn we eerst naar een soort van pre-jurering geweest van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen, om onze foto's al eens te laten zien, en feedback te krijgen hierover. Daar kregen we beiden al positieve commentaren, dus hebben we onze selectie ingediend bij FEP.


Maar wie beslist nu of we in aanmerking komen daarvoor ?

Wel het FEP bepaald dat... het wat ??? 

FEP staat voor Federation of European professional Photographers, een mondvol.

FEP is samengesteld uit de nationale beroepsverenigingen van volgende landen : Armenië, Oostenrijk, Azerbedjan, Wit-Rusland, België, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Malta, Noorwegen, Polen, Portugal, Rusland, Servië, Slowakije, Spanje, Zweden, Nederland, Oekraine en Verenigd Koninkrijk. 


De ingestuurde foto's worden bekeken door een jury, die dan bepaald of je al dan niet het EP certificaat krijgt...


Uiteraard zijn we heel fier dat we beiden het certificaat hebben gehaald, en we zullen het logo dan ook op onze site en in onze signature vermelden.


Hieronder een deel van de foto's waarmee we hebben deelgenomen
6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page