top of page

Golf Beats Cancer

En het seizoen is terug gestart. De eerste 2 tornooien van Golf Beats Cancer zitten er ondertussen op. En wat een successen waren het !


Maar eerste een beetje uitleg... Wat is Golf Beats Cancer en hoe komt Malumax bij hen terecht ?


Golf Beats Cancer is een project dat is ontstaan in Golfclub Beveren. Iedereen is in zijn/haar leven wel al eens in contact gekomen met de vreselijke ziekte kanker. 3 fervente golfspelers vonden het daarom hoog tijd om een vzw op te richten, waarbij ze fondsen zouden kunnen werven voor de onderzoeken naar kanker, via de golfsport. 


Het eerste jaar (2016) organiseerden ze voorzichtig 3 tornooien... Enerzijds om te zien hoe alles moest worden aangepakt, en anderzijds om te zien hoe golfend vlaanderen zou reageren hierop.

Al snel bleek het een geweldig succes en het seizoen daarop (2017) werden er 10 tornooien georganiseerd. Her en der in Vlaanderen leerden de golfspelers Golf Beats Cancer (GBC) kennen.

Aan het begin van vorig seizoen werd er ook een pro-am tornooi georganiseerd. Hier speelden BV's en professional spelers samen met de gewone golfspeler samen. (een paar namen : Geert De Vlieger, Charlotte De Vos, Dominique Monami, Wesley Sonck,...) en vond plaats in Waregem.

En OMG wat een zalige dag was dat. Onderaan deze nieuwsbrief kan je er een paar foto's van terugvinden.


Aan het einde van het tweede seizoen heeft GBC een cheque van maar liefst 21.340€ kunnen overhandigen aan Kom Op Tegen Kanker. (lees verder onder de foto).
Op zondag 6 mei is het 3e seizoen van start gegaan in Keerbergen... Een stralende zon, lekkere temperaturen en goedlachse golfers... kortom een formule voor een groot succes.


Vanaf dit seizoen gaan de opbrengsten naar Stop darmkanker van Dr. Colemont.


Uiteraard is het de bedoeling om nog meer centen te verzamelen dan vorig seizoen om een hele dikke cheque te kunnen overhandigen. En natuurlijk kan jij hieraan meehelpen. Hetzij door mee te spelen op een van de tornooien (lijst zie onderaan), hetzij te sponsoren zoals wij doen. Voor meer informatie kan je hiervoor contact opnemen met Frank Mooijaart, een van de 3 organisatoren. (Klik op zijn naam en je kan een mail sturen). Iedereen, ook niet-golfers, kunnen doneren aan GBC via de link van Stop Darmkanker. Meer informatie kan je ook vinden op de site : www.GolfBeatsCancer.be


Maar hoe is nu Malumax bij Golf Beats Cancer terecht gekomen ??? Het eerste jaar hadden ze een fotograaf die had toegezegd om de tornooien in beeld te brengen. Door omstandigheden, kwam er iets tussen waardoor deze persoon verhinderd was. Frank kende ons van in de basketwereld en wist dat we met fotografie bezig waren en sprak ons aan of we interesse hadden. Tja, vermits mijn (Marleen) papa is gestorven aan de gevolgen van kanker hebben we er uiteraard niet lang over moeten nadenken.


Maar hoe begin je daaraan ??? golf wat is dat juist ??? ah ja, met een club tegen een balleke meppen zeker ??? Maar voor de rest wisten we echt helemaal niets van golf af.


Enfin, even gaan oefenen bij Beveren Golf Club en al snel merkten we hoe moeilijk, maar ook hoe plezant het is om golf leuk in beeld te krijgen. We waren vertrokken. Dat eerste seizoen hebben we de 3 tornooien gedaan... Het seizoen daarna eveneens 3, en dit seizoen mogen we ons met veel trots de vaste fotografen van GBC noemen. We doen dit met volle overgave en deels van onze inkomsten worden terug gegeven aan GBC als sponsoring.


Hier de lijst met alle tornooien waar GBC langs komt dit jaar. Zit jouw golfclub ertussen ? Schrijf dan zeker in !!!


- 06/05 : Keerbergen golf club (was een groot succes)

- 13/05 : Bossenstein golf & polo club (Ranst)

- 10/06 : Koksijde Golf Ter Hille

- 24/06 : Flanders Nippon Golf & Business club (Hasselt)

- 08/07 : Ternesse Golf & Country club (Wommelgem)

- 15/07 : Brabantse Golf (Steenokkerzeel)

- 12/08 : Golf & country club De Palingbeek (Ieper)

- 02/09 : Millenium Golf (Paal, Beringen)

- 14/09 : Celebrity Cup op Cleydael golf & country club (Aartselaar)         

en zoals de naam het doet vermoeden, met vele BV’s waaronder Gert De Vlieger   

      (ex-voetballer), Charlotte De Vos (hockeyspeelster), Dominique Monami

        (ex-tennisspeelster), en nog vele anderen.

- 15/09 : Cleydael golf & country (Aartselaar) deze keer voor de leden van de club

- 16/09 : Cleydael golf & country (Aartselaar) eveneens voor de leden van de club

- 07/10 : Rinkven Golfclub (Schilde)

- 14/10 : afsluitend tornooi en finale in Keerbergen Golf club.


Dit was het dan voor deze nieuwsbrief... Hopelijk heeft deze je even laten nadenken, en ben je bereid een gift te doen voor stop darmkanker.12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page