top of page

The sky is the limit


Luc gaat de lucht in....Iedereen heeft het beste voor met zijn klanten en heeft er veel voor over. Zo ook Malumax. We hebben de lat een beetje verlegd en zijn die extra mijl gegaan voor een belangrijke klant.


Situatieschets :  Een dinsdag namiddag… een van onze klanten belt dat ze heel dringend luchtfoto's nodig hebben van de Haven van Antwerpen. Oorspronkelijk was het de bedoeling om met een drone deze te maken, maar daarvoor moet een vergunningen worden gevraagd EN toestemming van de havenkapitein. Die toelating en vergunning dat duurt toch wel een week of 2 eer dat rond is.  Dus optie drone wordt geschrapt….


We melden aan de klant dat een drone geen optie is, maar dat we mogelijks een andere oplossing hebben. We gaan haar terugbellen met meer nieuws…


Ondertussen aan de andere telefoon, bel ik (Marleen) met een van onze contacten of de optie van een helikopter snel mogelijk is. Zijn antwoord : “uiteraard Marleen… ik bel dadelijk met het bedrijf, geef hen de gegevens door, en zij laten je dan snel iets weten”. 5 min later heb ik de piloot aan de lijn, die zijn prijs noemt en waarmee ik het verhaal even overloop… We zouden kunnen opstijgen in Hoevenen, waar zij op het vliegveldje sowieso toestemming hebben om te landen en op te stijgen… even snel de verkeersinfo checken, en al gauw blijkt dat dit echt geen optie is, als we snel willen opstijgen. De piloot gaf aan dat als hij een veldje in de buurt zou hebben waar we toestemming van krijgen om te landen, het ook goed zou zijn…


Das maar een woord natuurlijk… telefoon opgelegd, gebeld naar de klant met de prijs, die trouwens direct wordt goedgekeurd, en nu op jacht naar een landplaats.


Hier komt een groot netwerk bijzonder goed van pas… via een ex-collega kom ik terecht bij Maarten van ’t Mannekes hof. Hij springt dadelijk in zijn wagen en rijdt naar iemand in de buurt die hij goed kent. Al snel krijg ik telefoon van hem dat het ok is om te landen op een voetbalpleintje in Zakdam (Melsele). Snel even de coordinaten opgezocht en naar de piloot gebeld. Hij kon het snel lokaliseren en zou binnen de 15 min daar zijn… Luc was ondertussen zijn toestel aan het inladen, om mee te vliegen met de piloot.

We zijn in de auto gesprongen, naar Zakdam gereden, en een paar minuten later hing hij in de lucht…. Of hoe de Sky the limit is voor Malumax….

Hieronder kan je een aantal foto’s zien van die vlucht… geniet ervan…10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page